Feyenoord bereikt historisch dieptepunt tegen ADO

Voor het eerst in de clubhistorie heeft Feyenoord vijf duels op rij verloren in de Eredivisie. ADO Den Haag zorgde voor het historische dieptepunt door in De Kuip met 2-0 te winnen. Toch behouden de opvallend machteloze Rotterdammers de derde plaats.

Trainer Giovanni van Bronckhorst hoopte een einde te maken aan de defensieve wanorde van de laatste weken door de herstelde Eric Botteghin centraal achterin te posteren en Sven van Beek en Miquel Nelom op de bank te houden. Ook tegen ADO Den Haag waren de Rotterdammers in de verdediging weer kwetsbaar. Aaron Meijers had al vrij snel de openingsgoal op zijn schoen, maar de volledig vrijgelaten linksback schoot ver naast uit een voorzet van Ruben Schaken.

Die grote kans voor ADO leek toch voldoende waarschuwing voor Feyenoord, maar vlak voor rust ging het alsnog mis. Mike Havenaar kopte de bal na een voorzet vanaf rechts ongehinderd voor de doelmond, waar Kevin Jansen als eerste bij de bal was om die achter Kenneth Vermeer te werken. De centraal achterin gehandhaafde Jan-Arie van der Heijden stond erbij en keek ernaar, terwijl Karim El Ahmadi ook te laat kwam om de voormalige Feyenoord-middenvelder af te stoppen.

Nog voor het verstrijken van het uur was het een andere speler met een verleden in De Kuip die de knock-out uitdeelde aan het zwalkende Feyenoord. De mee opgekomen rechtsback Gianni Zuiverloon mocht een pass van Danny Bakker ongehinderd in ontvangst nemen in het hart van de Feyenoord-defensie en rondde uitermate koel af oog in oog met Vermeer. Daardoor incasseerden de Rotterdammers ook voor de vijfde keer op rij twee goals in een competitieduel.

7c8d2a99-1ea1-4efd-a166-9cf5b6308ac5_JansenVI03_640x375_580x339

Kevin Jansen zorgde ervoor dat ADO Den Haag na de thuiswedstrijd (1-0) ook de uitwedstrijd tegen Feyenoord winnend afsloot.Feyenoord stelde daar in aanvallende zin opvallend weinig tegenover. Van Bronckhorst voelde zich genoodzaakt Dirk Kuijt in de spits op te stellen door de afwezigheid van de geblesseerde Michiel Kramer. De 35-jarige aanvoerder had uit een vrije trap van Tonny Vilhena zijn honderdste goal voor Feyenoord kunnen maken, maar kopte naast. Kuijt zette voor rust ook Simon Gustafson vrij voor het ADO-doel, maar de Zweedse middenvelder werd teruggefloten wegens buitenspel.

Dat Gustafson op één lijn leek te staan met de laatste man van de Haagse verdediging, droeg nog maar eens bij aan de Rotterdamse malaise. Ook nadat Anass Achahbar – donderdag als invaller nog trefzeker met een fraaie omhaal tegen SC Heerenveen (1-2) – de in de basis gestarte Bilal Basaçikoglu had vervangen, kwam de ploeg van oud-Feyenoord-speler Henk Fraser nauwelijks in de problemen. De 22-jarige spits had opnieuw een acrobatische poging in huis, maar die mislukte nu hopeloos.

Omdat daarna Gustafson hoog over schoot en Martin Hansen redde op een kopbal van Achahbar, heeft Feyenoord in 2016 (drie keer) in De Kuip nu al vaker verloren in de Eredivisie dan in heel 2015 (twee keer). Om het seizoen toch nog kleur te geven móét het woensdag in het bekertoernooi winnen op bezoek bij Roda JC. ADO kent met twee zeges juist een goede start van 2016 en loopt verder weg van de concurrentie. De club van de veelbesproken eigenaar Hui Wang staat twaalfde met 26 punten.

Bron: VI.nl

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.