Het speelschema van het EK voetbal 2016

Het EK voetbal is aanstaande. Het toernooi dat in Frankrijk wordt gehouden start op 10 juni met de wedstrijd Frankrijk tegen Roemenië. De finale is op 10 juli in Parijs.

Zie hier het volledige speelschema van het EK 

Oranje de grote afwezige

Onze jongens zijn helaas de grote afwezige op dit toernooi. De ploeg van coach Danny Blind heeft de kwalificatie niet kunnen bewerkstelligen. Helaas moeten wij Nederlanders naar het EK kijken zonder dat we onze landgenoten kunnen aanmoedigen.

Toch zullen er Nederlanders actief zijn op dit toernooi. En wel de scheidsrechter Björn Kuipers hij en zijn team van assistenten zijn uitgenodigd om minstens drie wedstrijden te fluiten tijdens het EK. Doen ze dit goed en zonder al te grote fouten dan zou het zomaar kunnen dat Kuipers ver komt in het toernooi en wellicht de finale gaat halen.

Rode Duivels

Onze zuiderburen gaan wel naar het EK en het hele land is in rep en roer. De huidige nummer 1 van de FIFA ranking lijst denkt ver te kunnen komen in het toernooi, en waarom ook niet. De Rode Duivels hebben een prima ploeg, aanvallend sterk en ook verdedigend zit het solide in elkaar.

Voor ons Nederlanders zit er dan ook niets anders op dan voor de Belgen te juichen en hopen dat we hun feestje een beetje mee kunnen vieren.

Voorspelling finale: Frankrijk-Spanje

Onderzoeksbureau Infostrada voorspelt voor iedere toernooi aan de hand van statistiek hoever de teams gaan komen en wat de mogelijke finale is.

Volgens Infostrada stranden de Belgen in de kwart finales tegen Duitsland. De Belgen nemen het in de groepsfase op tegen Italië, Zweden en Ierland, niet de makkelijkste loting. Toch ziet het sportstatistiekenbedrijf het positief in voor wat betreft het bereiken van de achtste finales. De Rode Duivels hebben 84% kans om door te stoten, de Italianen, de winnaars van het WK in 2006, hebben maar 71% kans op het bereiken van de achtste finales. De Ieren en Zweden hebben een kans van elk 58%.

De kans dat de Belgen uiteindelijk toch van de Duitsers winnen in de kwart finales wordt op 41% gezet.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.