Messi wil fan met zelfgemaakt shirt ontmoeten|Opmerkelijk| Telegraaf.nl

KABUL – De jonge voetbalfan wiens foto met een zelfgemaakt voetbalshirt van Lionel Messi de hele wereld overging, mag zich nu ook verheugen op de belangstelling van de Argentijnse wereldster zelf. Messi wil zijn bewonderaar graag in levenden lijve ontmoeten.

Het Franse persbureau AFP wist te achterhalen dat de jongen op de foto de 5-jarige Murtaza Ahmadi is uit Afghanistan. Ze spoorden hem en zijn familie op in de regio Jaghori in de Afghaanse provincie Ghazni. De Afghaanse Voetbal Federatie bevestigt maandag dat er alles aan wordt gedaan om een ontmoeting met Messi plaats te laten vinden. Woordvoerder Sayed Ali Kazemi zegt: “We kijken naar de mogelijkheid om Messi naar Afghanistan te laten komen of dat we Murtaza naar Spanje kunnen laten afreizen.”

Het blijkt dat de oudere broer van Murtaza, de 15-jarige Homayoun, het inmiddels beroemde plastic shirtje voor hem heeft gemaakt. Hun vader had namelijk geen geld om een echt voetbalshirt te kopen. Met een grote blauwe stift zette Homayoun nummer 10 en de naam van Messi op een blauw-wit gestreepte plastic zak, waardoor het net een Argentijns voetbalshirt leek. Hij zette halverwege januari als eerste een foto van zijn broertje op Facebook. Sindsdien is het beeld massaal gedeeld op sociale media en werd er een zoekactie opgezet.

Het is niet de eerste keer dat het jongetje zou zijn gevonden. Kurdistan24tv liet afgelopen dinsdag wegen dat het om de 8-jarige Homin zou gaan. Volgens hem was de foto al jaren oud. Op Twitter werd echter heftig getwijfeld om de echtheid van de foto, aangezien de oren niet zouden lijken.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.