Alles voor en over keepers!

Een keeper speelt voetbal, dat is een balsport. Als keeper moet je het doel verdedigen. Jij bent als keeper de baas over het doel en je moet ervoor zorgen dat er geen bal in de goal wordt getrapt, want dan is het een doelpunt voor het andere team. Keepers mogen als enige de bal in de handen hebben. Er is altijd 1 keeper per team, het kan ook zijn dat er een reservekeeper aanwezig is. Dit mag, maar ze mogen nooit tijdens een wedstrijd met z’n tweeën spelen. Het is duidelijk dat een keeper veel ballen moet tegenhouden en daarom is er speciale kleding nodig. U kunt hierbij denken aan voetbalschoenen en scheenbeschermers.

Welke kleding heeft een keeper nodig?

Naast voetbalschoenen, scheen beschermers heb je als keeper ook een keepersbroek nodig. Je hebt lange keepers broeken en korte. Een langere broek is voor iedereen geschikt. Het beschermt je hele onderlichaam en wordt vaak gedragen op trainingen. Als het koud is is het fijn om een lange broek aan te hebben. Is het warm, dan is het iets minder om een lange broek aan te hebben. Een korte broek wordt meestal tijdens een wedstrijd gedragen, deze zien er het mooist uit. Een korte broek beschermt niet je hele onder lichaam en daarom is het belangrijk om scheenbeschermers aan te hebben. Ook moeten keepers bokshandschoenen hebben om de handen te beschermen en zodat ze goed kunnen vangen. Een keepershandschoen(meer info) mag je nooit in de wasmachine doen, dan wordt de kwaliteit een stuk minder. Cillessen, een bekende keeper uit Nederland draagt ook vaak tijdens de trainingen een lange broek en tijdens wedstrijden een korte broek en natuurlijk draagt hij ook alle keeperskleding, want het is niet alleen beschermend, het zorgt er ook voor dat alles goed is zodat jij op je best kunt keepen.

De populairste keepers uit Nederland

Nederland is een voetballand, we kijken veel voetbal en spelen veel voetbal. Nederland heeft hierdoor ook veel keepers, een populaire keeper uit Nederland is Edwin van der Sar

Edwin van der sar was een Nederlandse keeper voor Ajax, Juventus, Fulham en Manchester United. Hij werd ook wel de vliegende Hollander genoemd, omdat hij zo veel ballen springen tegenhield, hierdoor leek het als hij vloog. Hij is geboren in Voorhout op 23 oktober 1970. Hij is in 2011 gestopt en heeft nu een project opgestart voor mensen met een hersenletsel.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.