WK 2018 voetbal in Rusland, nog anderhalf jaar!

Het lijkt nog ver weg, maar over anderhalf jaar begint het WK voetbal 2018 in Rusland alweer. Maar liefst 209 landen strijden dan voor 31 tickets voor het wereldkampioenschap in Rusland. Het werelddeel Azië begon al op 12 maart 2015 met haar kwalificatie en nu bevinden de kwalificaties zich ergens in het midden of zelfs al in haar laatste fase.

Rusland krijgt het WK
Op 2 december 2010 werd duidelijk dat het WK 2018 werd toebedeeld aan Rusland. Rusland kreeg 13 van de 22 stemmen en won zodoende van Portugal en Spanje en Nederland en België. Een paar jaar later liet Sepp Blatter weten dat Nederland en België en Portugal en Spanje bij voorbaat kansloos waren omdat er binnen de FIFA was afgesproken dat een WK organiseren door twee landen na Zuid-Korea en Japan niet meer wenselijk was. Voor Rusland betekent het organiseren van het WK voetbal 2018 de tweede keer dat het land een groot sportevenement organiseert.

Speelsteden en stadions

Tijdens het WK worden de wedstrijden gespeeld in 12 stadions, verdeeld over 11 steden. Er waren uiteindelijk 13 steden die zich kandidaat hadden gesteld om een wedstrijd tijdens het WK 2018 in Rusland te hosten, maar na een grondige inspectie van de stad zelf en het stadion vielen de steden Krasnodar en Jaroslavl af. Verreweg de meeste stadions worden nieuw gebouwd voor het WK.

Speelschema
De openingswedstrijd van het WK vindt op 14 juni 2018 plaats in het Luzhniki stadion. Rusland is als gastland ingedeeld in poule A en speelt daarom de openingswedstrijd. Op 1 december 2017 zal er worden geloot welke landen in welke poule terechtkomen. Op die dag wordt dan ook bekend hoe het speelschema WK 2018 er precies uit zal zien.

Voetbalreizen

Als je naar 1 of meerdere wedstrijden zou willen bekijken dan kan dat natuurlijk altijd van achter de tv. Maar het is natuurlijk altijd veel gezelliger om live naar een voetbalwedstrijd te kijken. Het is mogelijk om een aantal voetbalreizen te plannen. Kijk een wedstrijd van Spanje of Argentinie in de voetbalstadion van Rusland.

 

Kijk ook eens op: VoetbalUitslagen.com

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.