Misschien ken je het wel: de pannakooi. Voor degenen die onbekend zijn met het fenomeen: panna is een variant van voetbal met de nadruk op de techniek. Je speelt de bal door het poortje van je tegenstander en je scoort. Je raadt het al: panna speel je in de pannakooi. Het is als het ware een hek om een minivoetbalveld heen.
De oorsprong
We hebben zojuist besproken wat panna is, maar nog wat extraatjes. Het pannaspel komt oorspronkelijk uit Suriname. Panna betekent letterlijk ‘poortje’, vandaar de naam. In Nederland is panna een groot succes. Het beste kan er twee tegen twee gespeeld worden, maar de spelersaantallen zijn variabel van één tegen één tot vijf tegen vijf.
Techniek
Bij het pannaspel is techniek van groot belang. Een potje in de pannakooi is dus de uitstekende manier om je techniek te verbeteren. Ga de uitdaging aan met je buren, vrienden of teamgenoten en kijk wie de beste skills heeft.
De pannakooi
Zoals net al vermeldt, de pannakooi is de kooi waarin het spel wordt gespeeld. Het leuke van een pannakooi, is dat omstanders toe kunnen kijken, zonder dat ze het risico lopen een bal tegen zich aan te krijgen. De bal blijft in de kooi, waardoor het spel niet stopt en dus erg dynamisch is.
Sommige kooien zijn laag, terwijl andere juist heel hoog zijn. Ook de grootte van de pannakooien verschilt, het blijft dus altijd een uitdaging. Pannakooien zijn vaak niet langer dan 10 meter of breder dan 6 meter, het veld is dus niet ontzettend groot. Hier heb je echter bijna geen last van, zeker niet als je een potje twee tegen twee speelt.
‘Die moet ik hebben’
Denk je dat nu ook: dit wil ik! Dat is uiteraard mogelijk, ook als je minder ruimte hebt. Pannakooien zijn er in verschillende groottes en vormen. Kijk voor meer informatie eens op de site van IJslander (linkje). Zij bieden verschillende soorten pannakooien aan.
Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.