Real Madrid voetbalkampioen mede dankzij Nederlandse koelvesten

De gehele selectie van het eerste elftal van Real Madrid draagt sinds dit voorjaar Nederlandse koelvesten. De voetbalclub heeft na de coronastop 10 van de 11 wedstrijden gewonnen en is kampioen van Spanje geworden. Real Madrid koos voor de koelvesten omdat wedstrijden moesten worden ingehaald en in de zomer is doorgespeeld. Koelvesten blijken het lichaam van topvoetballers zo goed te koelen dat het de prestaties positief beïnvloedt. De koelvesten van Koelvest.nl zijn vooraf, in de rust en na de wedstrijd gedragen voor een sneller lichamelijk herstel.

Real Madrid won de compact uitgespeelde Spaanse voetbalcompetitie deze zomer glansrijk; de spelers droegen Nederlandse koelvesten vooraf, in de rust en na de wedstrijd voor een sneller lichamelijk herstel.


Vanwege covid-19 is de Spaanse voetbalcompetitie dit jaar compact tijdens de zomerweken uitgespeeld. Bij een dergelijke intensiteit aan activiteiten onder warme omstandigheden kan oververhitting van het lichaam ontstaan. Koelvesten nemen de overtollige hitte op en dat leidt tot aanmerkelijk betere sportprestaties. Real Madrid droeg de koelvesten voorafgaand aan een voetbalwedstrijd, in de rust en achteraf (cool down) voor een sneller lichamelijk herstel. Tijdens de wedstrijd zijn koelvesten niet toegestaan. 
De club speelde elf wedstrijden gedurende vijf zomerweken. Na het winnen van de eerste 10 kon de ploeg qua puntenaantal niet meer ingehaald worden door FC Barcelona. De elfde – gelijkgespeelde – wedstrijd was een formaliteit om het seizoen af te maken.

Nederlands Olympisch Team draagt ook koelvesten
Nederlandse deelnemers aan Olympische Spelen dragen al sinds 2006 koelvesten van het Nederlandse IZI BodyCooling.com, verkrijgbaar via Koelvest.nl. NOC*NSF heeft daartoe besloten na uitvoerig testen. Zij raakten overtuigd van de positieve effecten op de resultaten van de topsporters.

Hoe koelvesten werken
De verlaging van de kerntemperatuur van het lichaam leidt tot minder vochtverlies en dus betere prestaties. In de koelvesten is hydrogel verwerkt, een koeltechnologie ontwikkeld door IZI BodyCooling.com. De geactiveerde hydrogel neemt de overtollige warmte van het lichaam op. Elk koelvest kan op twee manieren koelen: verdampend koelen en ijs-koelen. Bij koeling door verdamping imiteert het koelvest het zweetproces van het lichaam. Het koelvest wordt dan óver de gewone (sport)kleding gedragen. Bij ijs-koelen wordt het koelvest (na activatie van de hydrogel) ingevroren. Dat geeft het koelvest een intens verkoelende werking. Ook in dat geval wordt het koelvest over de (sport)kleding – vaak een t-shirt – gedragen.

In de koelvesten is hydrogel verwerkt, deze neemt de overtollige warmte van het lichaam op. De kleding met ingebouwde koeltechnologie laat het lichaam dalen in temperatuur. Het leidt tot aanmerkelijk betere (sport)prestaties.

Waarom koelvesten werken
Een koelvest genereert fysieke en mentale effecten. Fysiek: als het lichaam koel(er) is, hoeft het lichamelijk systeem geen energie te besteden aan koelactiviteiten.
Mentaal: als je gedachtes niet in beslag genomen worden door de warmte (‘Wat heb ik het warm, wat is mijn shirt nat.’), dan is er een hogere concentratie en kan het denken zich richten op het nemen van betere beslissingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *