Supplementen voor voetballers?

Als voetballer heb je er misschien nog niet over nagedacht, maar er zijn zeker supplementen die jou kunnen ondersteunen en helpen. Sporters zien steeds meer het nut van supplementen in, vooral waaronder er op hoog niveau gesport wordt. Daarom zijn supplementen onder professionele voetballers ook populair. Het is wel zo dat supplementen verschillen per sport. Een krachtsporter zal andere supplementen gebruiken dan een voetballer. Daarom lees je hier welke sportsupplementen worden aangeraden voor voetballers, en wordt er bovendien per supplement een toelichting gegeven!

Voetbal supplementen

Drie belangrijke voetbal supplementen zijn: 

  • BCAA aminozuren
  • Cafeïne pillen
  • Vitamines

Hieronder lees je meer over de supplementen, en waarom je er baat bij hebt als voetballer.

BCAA aminozuren

Tijdens het voetballen belast je je spieren. Doordat men hier niet voldoende tegen doet, komen (spier)blessures zo regelmatig voor in het voetbal. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarvoor zijn BCAA aminozuren zeer geschikt. Ze zorgen ervoor dat je spieren beter herstellen na een inspanning, dus bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd- of training. Verder gaan ze ook spierafbraak tegen. Hierdoor zijn BCAA aminozuren dus ideaal voor voetballers! Dit supplement wordt zeker aangeraden als je aan voetbal doet, en vooral wanneer je uit jezelf misschien al blessuregevoelig bent. 

Cafeïne pillen 

Voldoende energie is voor voetballers van groot belang. Wanneer je te weinig energie hebt, merk je ongetwijfeld dat je minder presteert. Voor een goed energieniveau is voldoende voeding belangrijk. Daarnaast is een cafeïne pil ook een goede en veelgebruikte supplement, voor en door voetballers. Cafeïne pillen zorgen namelijk voor meer energie, wat dus belangrijk is voor voetballers. Al met al dus een zeer geschikt supplement!

Vitamines

Verder zijn vitamines ook belangrijk. Hoewel dit niet specifiek voor alleen voetballers geldt, is het wel zo dat voetballers extra baat hebben bij voldoende vitamines. Dit zorgt er namelijk voor dat je eerder beschikking hebt tot je energievoorraad, omdat multivitamine bijvoorbeeld zorgt voor een betere energiestofwisseling. Dat is van groot belang voor voetballers!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.