Teamkleding zorgt voor een goed imago

 

Wanneer je als sportteam op het veld of in de zaal staat dan wil je graag goed en professioneel op het veld of in de zaal verschijnen. Wanneer je namelijk allemaal een ander shirt aan hebt ziet dit er toch anders uit dan wanneer iedereen hetzelfde shirt draagt, zo voel je je toch meer een team en ben je meer zelfverzekerd en zit je vol energie. Dit geldt ook voor wanneer je een vereniging bent, je wilt graag dat jouw vereniging wordt herkend door dat ene shirt, en niet als vereniging waarin iedereen met een ander en eigen shirt speelt, dit ziet er daarnaast ook niet bepaald professioneel uit. Daarnaast is het ook erg belangrijk voor het imago van zowel een vereniging als voor een team, mensen zien je niet als aparte mensen bij elkaar maar ook echt als één team of als één vereniging.

Verschillende soorten teamkleding

Je ziet tegenwoordig steeds meer dat teams niet alleen hetzelfde shirt, broek en sokken dragen maar ook jassen, tassen en meer. Bij voetbal gebeurd dit vooral bij selectieteams, dit zijn teams die erg hoog voetballen. Zo hebben ze vaak allemaal een eigen tas met daarop naam en rugnummer en daarnaast dragen ze vaak allemaal hetzelfde trainingspak. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat iedereen ziet dat het een team is, je creëert zo een bepaald imago. Naast voetbal gebeurd dit bij nog veel meer sporten zoals Hockey, Basketbal, honkbal en softbal. Je wordt zo namelijk niet allemaal als individu aangezien maar als een team. Het geeft daarnaast ook een fijn gevoel als team zijnde wanneer iedereen teamkleding draagt.

Ook voor keepers, scheidsrechters en meer

Als keeper zijnde draag je andere kleren dan wanneer je voetballer bent, hiervoor zijn er speciale soorten kleding met bijvoorbeeld bescherming bij de elle bogen. Hiervoor is dan ook andere kleding nodig dan mensen die in het velt staan. Scheidsrechters hebben daarnaast vaak ook allemaal hetzelfde shirt bij een vereniging, dit om ervoor te zorgen dat iedereen weet wie de scheidsrechters zijn en wie niet. Wanneer je als scheidsrechter namelijk niet scheidsrechters kleding aan hebt dan wordt je hierdoor vaak niet serieus genomen. Tot slot kun je er als vereniging of team ook nog voor kiezen om bijvoorbeeld allemaal dezelfde soort bidon, handdoeken, slippers et cetera te hebben. Dit soort extra accessoires zorgen allemaal voor een bepaalde soort imago die je vervolgens krijgt. Teamsportfabriek.nl heeft een ruim assortiment teamkleding voor alle sporten.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.