Van voetballen met de jongens naar PSV Vrouwen

Cariere Yvonne

Het overkomt Yvonne van Schijndel (20). Yvonne begon met voetballen als klein meisje van vijf jaar. Alles aan het spelletje was leuk, maar toch wilde ze er meer uithalen. Als klein meisje voetbalde Yvonne tussen de jongens om het beste uit haar zelf te halen. Al bleef ze de kleinste uit het team, toch viel Yvonne al snel op met haar spel. Een selectie bij de KNVB als gevolg, waarbij een nationaal traject gevolgd werd om zo nog beter te worden. Bij de KNVB werd Yvonne wakker geschut: “Ik wil de top bereiken”. De knop werd omgezet en Yvonne ging er alles aan doen om het maximale uit haarzelf te halen! Ze wil hoe dan ook haar doel bereiken: Het Nationale Elftal!

Op 16 jarige leeftijd ging Yvonne zelfstandig op kamers wonen. Hierdoor kon haar studie en topsport gecombineerd worden. Ze voetbalde drie seizoenen lang in het CTO talenten team van Eindhoven. In haar laatste seizoen bij het CTO Talent Team werd Yvonne geselecteerd voor het nationale elftal onder 19. Spelen voor het Nederlands Elftal op het EK-O19 in Slowakije was heel bijzonder. De eerste stap naar het grote Nederlands Elftal was gezet! Met het team behaalde Yvonne de halve finales, maar werd uitgeschakeld door Spanje. Het doet haar nog steeds pijn dat de finale niet werd bereikt. “Die nederlaag heeft nog steeds een zure nasmaak achter gelaten”.

Na het EK stroomde Yvonne door vanuit het talenten team naar PSV Vrouwen. Het is een grote stap met heel veel impact: “Spelen bij PSV betekend voor mij veel discipline, verantwoordelijkheid, gedrevenheid en daarnaast nog steeds dat ene doel voor ogen hebben, het Nederlands Elftal halen! Tijdens trainingen en wedstrijden ben ik zo bezig met dat doel en vraag ik het uiterste van mezelf.

Topfit

Om dit alles te kunnen bereiken moet Yvonne altijd topfit zijn. Dit houdt in goede spullen zoals schoenen en berscherming, maar ook veel trainen. Als sporter vraag je veel van je lichaam en wil je altijd groeien. Het is uiterst belangrijk dat je aan je spieren denkt tussen de vele trainingen door. Je lichaam heeft rust en verzorging nodig. Yvonne gebruikt hiervoor sportgel. “Door de spiergel kan ik net even wat extra’s geven en langer doorgaan. Ik voel dat mijn spieren een warmte boost krijgen waardoor ik meer kan vragen van mijn spieren Het is echt een aanvulling bij warming up en na een wedstrijd. Voetballen doe ik met zoveel passie en plezier, waardoor ik uiteindelijk steeds dichterbij mijn doel ga komen!”

is je kind ook helemaal fan van voetbal net als Yvonne? wellicht is het dan leuk om muurstickers te kopen van de favoriete club van je zoon of dochter. zo kan je de kinderkamer helemaal inrichten naar de wensen van je kind waardoor hij een heerlijke tijd beleeft in zijn kamer.  Koop hier de muurstickers voor kinderkamer

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.