Wie gaat de eredivisie als kampioen afsluiten?

 

De Nederlandse voetbalcompetitie is ook dit jaar weer razend spannend. Vorig jaar ging Feyenoord nog het hele seizoen aan kop maar daar is dit jaar geen sprake van. PSV voert de ranglijst aan en daaronder vinden we AZ, Ajax vinden we pas op de derde plaats. Daarna komt de verrassing van dit seizoen, PEC Zwolle. Het is bijna winterstop en daarom een goed moment om alvast vooruit te blikken en te kijken die dit jaar kampioen van de eredivisie kan worden.

De strijd tussen Ajax en PSV

Het meest waarschijnlijke scenario is dat de strijd om het kampioenschap deze keer tussen Ajax en PSV zal gaan. Beide ploegen ontlopen elkaar maar weinig als het gaat om kwaliteit en motivatie. De afgelopen twee wedstrijden tussen de twee clubs werd echter eenvoudig gewonnen door Ajax. In de wedstrijden tegen de minder grote ploegen weet PSV echter weer eenvoudige de punten binnen te slepen. De experts van voetbalgokken.nu vermoeden dat PSV bovenaan blijft staan, al geven ze Ajax ook nog een behoorlijke kans. Het enige wat we zeker weten is dat het waarschijnlijk nog super spannend gaat worden dit seizoen.

AZ & Zwolle zijn gevaarlijke outsiders voor de titel

Dat AZ het dit jaar weer erg goed doet is misschien niet zo verrassend. De ploeg is niet veel veranderd en heeft hij juist weer enkele talenten uit de eigen opleiding bijgekregen. Mede daardoor staat de Alkmaarse voetbalclub nu op de tweede plaats, zelfs voor Ajax. Dat PEC Zwolle van John van ‘t Schip het dit jaar zo goed zou doen, hadden waarschijnlijk minder mensen verwacht. De Zwollenaren staan op de vierde positie op de ranglijst, als ze daar op het laatst van het seizoen nog steeds staan kunnen ze in Zwolle eindelijk weer eens gaan genieten van Europees voetbal volgend seizoen. Het succes van de Zwolse voetbalploeg is voornamelijk te danken aan de voorhoede met creatieve spelers zoals Younes Namli, Mustafa Saymak en met name Youness Mokhtar.

 

Maakt Feyenoord nog kans?

De fans geloven er nog in maar Feyenoord staat inmiddels zover achter dat het nog erg lastig gaat worden om de achterstand goed te maken. Uiteraard heeft de ploeg last gehad van veel geblesseerden, vooral op het begin van het seizoen. Gelukkig is de spits Nicolai Jørgensen nu eindelijk weer op dreef waardoor Feyenoord in ieder geval een echte afmaker voorin heeft lopen. Uiteraard heeft Feyenoord nog meer goede spelers voorin zoals Steven berghuis, de andere vleugelaanvallers zoals Jean-Paul Boëtius en Sam Larsson zijn nog niet helemaal in vorm dit seizoen. Als dat verandert zou het zomaar eens kunnen dat Feyenoord ook nog een inhaalslag gaat maken op de ranglijst, maar opnieuw kampioen worden wordt wel heel moeilijk.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.