5 voordelen van voetballen op kunstgras

Ooit jaloers geweest op dat perfect gemaaide gazon in de tuin van je buurman en vroeg zich af hoe ze het in godsnaam zo goed kunnen onderhouden? Wees niet verrast als je erachter komt dat het nep gras is. Kunstgras zoals het wordt genoemd, is een oppervlak van synthetische vezels gemaakt om op natuurlijk gras te lijken. Het wordt steeds populairder omdat het veel tijd en geld bespaart die anders zou worden besteed aan het onderhoud van uw natuurlijke gazon. Het gebruik van een kunstgras heeft veel voordelen.

Minder zorgGrasgazons hebben het hele jaar door onderhoud nodig. Ze moeten in de zomer worden gemaaid en in de winter worden geharkt. Als u niet maait, neemt onkruid het over en verwent het uiterlijk van uw tuin. Kunstmatige gazons daarentegen vereisen zeer weinig onderhoud. Ze hoeven alleen regelmatig te worden geharkt en geveegd om eventuele vlakke plekken op te tillen waar de plastic messen verward of gematteerd zijn geraakt. Het zorgt er ook voor dat de binnenkant van uw huis schoon blijft, omdat er geen modder of vuilsporen in uw huis zouden komen. Huisdieren die op uw gazon rondslingeren zullen geen probleem zijn, want het enige dat u hoeft te doen is de urine wegspoelen of ze oppakken zoals u normaal doet.


MilieuvriendelijkVlooien, insecten en andere plagen worden aangetrokken door groene gazons, en daarom wordt het noodzakelijk om insecticiden en pesticiden regelmatig te sproeien. Bij kunstmatige gazons is dit niet vereist. Ook is er geen behoefte aan chemische meststoffen die worden gebruikt om de groei van natuurlijk gras te verbeteren. Maaiers en automatische trimmers die geluid en luchtvervuiling veroorzaken, hoeven niet te worden gebruikt.


Bespaart waterKunstgras speelt een zeer belangrijke rol in watergesprekken. Als u in een droog klimaat leeft waarbij u uw gazon dagelijks water moet geven, zijn kunstmatige gazons de beste optie voor u. Installatie van kunstgras in een typisch huis kan ongeveer 22.000 liter water per jaar besparen, wat tot 75% van uw maandelijkse waterrekening kan besparen.


DuurzaamheidKunstgrassen gaan lang mee en kunnen elk weertype aan. Verstopping van water zal geen probleem zijn in het geval van regen, omdat de meeste kunstgras nu het water door laat stromen. De gemiddelde duurzaamheid van kunstgras is 8 jaar en u hoeft zich dus geen zorgen te maken over het regelmatig herplanten van het gras. Duurzaam kunstgras koopt u hier


Ideaal voor sportKunstgras ziet er niet alleen uit als echt gras, maar is ook veelzijdig. Het kan worden gebruikt voor een breed scala aan sportarena’s zoals voetbal- en hockeyvelden, golfbanen en tennisbanen. Natuurlijk gras kan slechts gemiddeld 250 uur per seizoen worden bespeeld, terwijl kunstgras altijd kan worden bespeeld. Alles wat kunstgras nodig heeft, is regelmatig borstelen om de bladeren en modder buiten te houden en afgeplatte haren recht te maken. Met het juiste onderhoud en gebruik van geschikt schoeisel kunnen kunstgras vele jaren meegaan.

Kunstgras zorgt voor een weelderig en aantrekkelijk landschap en vervangt langzaam natuurlijk gras vanwege de vele voordelen die het biedt.

Kunstgras.nl heeft speciaal gras voor een voetbalveld. Voor meer informatie kijk op hun site

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.