Kleine Sunda Eilanden

De leukste activiteiten op de Kleine Sunda Eilanden

Hoewel de Kleine Sunda Eilanden vooral bekend staan als de thuisbasis van de Komodovaraan, krijgen ze snel een reputatie als een paradijs voor eilandhoppen, en terecht. Een prachtig eiland landschap, fantastische stranden, een rijke zeeomgeving en veilige, beschutte wateren zijn het perfecte recept voor een idyllisch toevluchtsoord op het eiland. En het beste van alles is dat de eilanden zeer toegankelijk zijn vanuit Bali, Lombok of Flores. Ook zijn er een groot aantal georganiseerde tours, charterboten en liveaboards voor elk budget. Hieronder worden de leukste activiteiten besproken voor op de Kleine Sunda Eilanden.

Roze stranden

Dankzij de aanwezigheid van miljoenen kleine rode Foraminifera, een soort amoeboid met harde schaal, hebben de Kleine Soenda Eilanden niet één, maar twee roze stranden. Pink Beach (Pantai Merah) op het eiland Komodo is een favoriete tussenstop bij alle toeristenboten, maar het andere roze strand op het naburige eiland Padar is net zo indrukwekkend. Er is ook geweldig snorkelen over kleine koraalriffen direct aan de voorkant van beide stranden.

Kleine Sunda Eilanden

Zwemmen met mantaroggen

Naast uitstekend snorkelen bij koraalriffen, heeft Manta Point bij het eiland Komodo een welverdiende reputatie voor het van dichtbij ontmoeten van mantaroggen. Kijken naar een van deze enorme wezens die geruisloos door het water onder je glijden, is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Schildpadden, inktvissen, trevally, zeesterren en zee-egels zijn slechts enkele van de andere wezens die je hier ook kunt tegenkomen.

Ontspan

Je hoeft natuurlijk niets te doen als je dat niet wilt, op een vakantie moet je natuurlijk ook kunnen uitrusten. Leun achterover in je eigen strandbungalow op de Sebayur- of Kanawa-eilanden, of luier op het dek terwijl een zachte zeebries je huid kietelt en de zon ondergaat op weer een perfecte dag in het paradijs.

Als je nieuwsgierig bent geworden naar de Kleine Sunda Eilanden, boek dan vandaag nog je reis naar deze prachtige bestemming!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *