Spellen met een voetbalgoal

De zomer is weer begonnen. Tijd om weer volop buiten te zijn. Lekker sporten en buitenspelen in de zon. Heb je thuis voetbaldoeltjes staan? Misschien is de vereniging geopend?  Hier een aantal leuke spelletjes om te spelen wanneer je voetbaldoeltjes en een bal tot beschikking hebt. 

Cirkelen

Heb je een verplaatsbaar voetbaldoel? Dan is dit een leuk spel. Je zet twee goaltjes met de achterkanten tegen elkaar aan in het midden van het speelveld. Net als bij een normaal potje voetbal probeert het ene team bij het andere team te scoren. Doordat het veld als het ware binnenste buiten zit, worden de aanval en verdediging door elkaar geschud. Dit zorgt voor leuke dynamiek en interactie in het spel. De goaltjes staan dicht op elkaar dus moeten beide partijen goed focussen. Voor je het weet is de bal weer aan de andere kant. Wanneer je het met zijn twee├źn speelt wordt het nog lastiger. Nu ben je zowel spits als keeper. 

Potje uit het potje

Voor dit spel heb je eigenlijk niet zoveel nodig. Een voetbalveld met doeltjes en een bal, en als toevoeging een pot vol opdrachten. Van te voren maak je samen een pot of grabbelton gevuld met briefjes. Op deze briefjes zet je verschillende voorwaardes of opdrachten. Bijvoorbeeld: Schiet alleen met je verkeerde been. Of: Alleen de lat is een doelpunt. Wanneer alle briefjes in de pot zitten kan het spel beginnen. Elke ronde pak je een briefje. De opdracht die hierop staat geld voor beide teams. Je speelt een ronde totdat er gescoord wordt. Je spreekt samen een tijd af, of speelt totdat de briefjes op zijn. Wie dan de meeste punten heeft wint. 

Dobbelen

We kennen natuurlijk allemaal wel latje trappen. Je kunt het met zoveel mensen spelen als je wilt. Je legt de bal een bepaald aantal meter van het voetbalgoal. Het is dan de bedoeling dat je met de bal de lat van het doel raakt. Maar dit kun je iets spannender maken. Voordat de speler een poging doet, moet hij dobbelen. Het aantal ogen wat de speler gooit is het aantal punten wat telt wanneer de lat geraakt wordt. Wordt de lat niet geraakt? Dan tellen de punten niet. Je kunt er ook voor kiezen om, wanneer iedereen een keer aan de beurt is geweest, de bal iets verder van het doel vandaan te leggen. Spreek van te voren af hoeveel rondes je doet. De gene met het hoogste aantal punten op het einde wint. Ook kun je er voor kiezen om tot de 100 te spelen. Wie als eerste 100 punten heeft wint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *