Tips bij het kopen van een voetbal

Over het algemeen is voetbal de meest populaire sport ter wereld, gevolgd door cricket, tennis en hockey. De reden is dat deze sport door mensen van alle leeftijdsgroepen kan worden beoefend en het een geweldige manier is om wat beweging te krijgen terwijl je plezier hebt. Voetbal wordt gespeeld met een bal die aan bepaalde criteria moet voldoen om goede speeleigenschappen te garanderen. Als je van plan bent om een voetbal kopen, moet je met heel wat zaken rekening houden.

Het gevoel van de bal

Voel de bal voordat je hem koopt. De bal moet prettig in de hand liggen en niet te zacht of te hard zijn. Als je de bal niet onder controle hebt, dan past hij niet goed bij je. Zorg ervoor dat je verschillende merken en soorten voetballen uitprobeert voordat je er een kiest.

Grootte, gewicht en materiaal

De grootte van de bal wordt gemeten door omtrek, dat is de meting rond een bal of ander object. Als het om voetballen gaat, weegt een bal van maat 5 tussen 1020g en 1050g en heeft een omtrek van 68,5 cm. Je kunt ook kiezen uit verschillende soorten materialen voor je voetbal zoals leer, synthetisch leer of rubber. De behuizing kan gemaakt zijn van nylon, terwijl de blaas gemaakt kan zijn van polyurethaanschuim of latexrubber.

Panelen, naden en steken

Let bij het kopen van een voetbal op de panelen en naden. De twee termen zijn eigenlijk uitwisselbaar. Een “naad” is de lijn waar twee panelen met elkaar zijn verbonden, en een “paneel” is een individuele eenheid van stiksels die de buitenkant van de bal vormt. Naden kunnen recht of gebogen zijn, gestikt, gelijmd of genaaid met steken. Hoe meer panelen er in je voetbal zitten, hoe hoger de kwaliteit. Het betekent dat er meer stappen zijn gezet tussen de productie en de afronding van het product.

Materiaal en textuur van de balschaal

De balschaal moet van leer zijn. Leer is een duurzaam materiaal dat langer meegaat dan synthetisch leer, dat na verloop van tijd broos kan worden en kan barsten. Echt leer zorgt ook voor een betere grip en gevoel, dus het is het beste voor spelers die passen moeten vangen of tackles moeten maken.

Naamsvermelding en aantal ballen

Bij het kopen van voetballen moet je rekening houden met zowel de naam als het aantal ballen. Naamsvermelding is belangrijk omdat het je helpt je ​​bal te onderscheiden van anderen. Het aantal voetballen dat je koopt, hangt af van hoe vaak je ze wilt gebruiken. Als je van plan bent ze vaak te gebruiken, is het kopen van een of twee ballen misschien niet genoeg voor je behoeften.

Tip: Jenisport.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *