To do’s voetbalreis naar Marseille

 

Veel voetbalsupporters denken alleen maar aan Parijs of Lyon wanneer ze een bezoek willen brengen aan de Franse Ligue 1. Maar aan de Zuid-Franse kust ligt een parel die blijkbaar nog wat aandacht nodig heeft om ontdekt te worden. Je leest in dit blog alles over Marseille!

 

Notre dame de la Garde

Tijdens je voetbalreis in Frankrijk zijn er prachtige bezienswaardigheden die je niet mag missen. Een daarvan is de Notre dame de la Garde in Marseille. Deze Katholieke basiliek in de Zuid-Franse stad is een echte aanrader om te bezoeken. Het imposante gebouw staat op een berg en is van ver al goed te zien. Van dichtbij maakt het gebouw alleen maar nóg meer indruk. Vanaf het punt van deze basiliek is het uitzicht over Marseille werkelijk adembenemend, een dikke tip!

 

Hop on Hop off bus Marseille (Colorbus)

Deze Colorbus is de ideale manier om snel en op je eigen manier de stad te verkennen. Je kunt de hele dag gebruik maken van de bus en kan overal waar jij wilt af- en opstappen! Zo kom je onder meer langs: Notre-Dame de la Garde, Chateau d’If (Een schitterend kasteel) en de lange vissershaven. De hop-on hop-off bus is inmiddels een bekend fenomeen in vele grote toeristische steden. Boek daarom je ticket voor de bus en voorkom lange wachtrijen en teleurstellingen.

 

Quai des Belges

Aan de kade van de oude haven van Marseille (Le Vieux Port) vind je de Quai des Belges. Dit is een vismarkt die elke ochtend van de week geopend is. Je kunt hier vers gevangen vis kopen en proeven. Mocht je niet zo van vis houden, dan is de jachthaven met schitterend boten om de hoek. Deze kilometers lange kust is tevens erg geschikt om een wandeling te maken langs de kust met lichtblauw water en de vele restaurantjes en terrassen.

 

Cote d’azur

Marseille ligt op bijna het meest zuidelijke stukje van Frankrijk aan de middellandse zee. De Cote d’Azur is in de zomermaanden onder Nederlandse toeristen een zeer populaire vakantiebestemming. Maar ook in de lente en de herfst is het zeer aangenaam in de Franse kustplaats. Het is er tussen maart en november 15+ graden celsius en daarmee prima vertoeven en stukken beter dan de Nederlandse temperaturen!

 

Stadion tour Stade Velodrome

Het 67.000 zitplaatsen tellende stadion van Olympique Marseille is een zeer indrukwekkend

Stadion en dus een absolute must-see tijdens je voetbalreis. Het stadion werd in 2014 voor het laatste verbouwd en telt nu dus 67.000 stoeltjes. Denk er wel om dat een stadiontour op de wedstrijddag zelf vaak geen optie is. Boek daarom je stadiontour voor je vertrek een dag voor of een dag na de wedstrijd. Je voetbalreis Marseille stel je eenvoudig samen met VoetbalreizenXL.

 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.