Vier redenen waarom FC Barcelona ‘gewoon’ kampioen wordt

Alle ogen zijn gericht op FC Barcelona. Onder Ronald Koeman staat het al sinds 24 oktober 2020 niet meer bovenaan in La Liga. Daarnaast werd het ook nog eens vroegtijdig uitgeschakeld in de Champions League. Toch wijst alles erop dat de voetbalgoden de Catalanen tegen het slot van de competitie goed gezind zijn. Lees hier welke vier redenen er voor zorgen dat Barça ‘gewoon’ kampioen wordt!

1 – De wederopstanding van Barça

Het wilde tot kort geleden maar niet vlotten in Camp Nou. De resultaten vielen tegen, Lionel Messi maakte bekend zijn contract niet te verlengen en de financiële problemen hielpen ook niet mee aan een goede sfeer binnen de club. Toch kreeg Ronald Koeman, zoals hij dat ook bij Oranje deed, zijn team weer aan de praat. In de voorbije weken leken spelers als Ousmane Dembele, Lionel Messi en Antoine Griezmann eindelijk weer een beetje op hun oude zelf. 

Als klap op de vuurpijl won FC Barcelona met maarliefst 1-6 bij Real Sociedad, de huidige nummer vijf van de ranglijst. Messi en Sergino Dest waren samen goed voor vier goals. De andere twee kwamen van Griezmann en Dembele. Deze topprestatie zorgde voor de terugkeer van het geloof in een landstitel. Toch is de remontada van de Catalanen al veel eerder ingezet. De laatste nederlaag dateert namelijk al van 5 december vorig jaar. Een beste reeks dus van de mannen van Koeman.

2 – Geen Europees voetbal

Op de voorhand balen ze in Camp Nou natuurlijk enorm van de uitschakeling tegen Paris Saint-Germain. Messi en consorten hadden niks liever gedaan dan dit vervelende publiekloze seizoen af te sluiten met een Champions League-titel. Helaas voor hen was PSG behoorlijk wat maatjes te groot in de achtste finales. 

Hoewel FC Barcelona dus de eer van beste club van Europa en vele miljoenen misloopt, bereikt het ook iets extra’s met de uitschakeling. Waar concurrent Real Madrid nog vol in de strijd is om het eremetaal, heeft Barça doordeweeks wat extra rust. Absoluut geen overbodige luxe met een selectie op leeftijd. 

3 – Twee topwedstrijden

Normaal gesproken helpt een zwaar programma niet mee aan de titelkansen van een club. Toch kunnen FC Barcelona de wedstrijden tegen Real Madrid en Atlético Madrid op geen beter moment komen dan nu. Komende zaterdag mag Barça eerst bij Real op bezoek. Normaal gesproken geen makkie. Ook dit keer zal de selectie van Koeman echt wel op de hoede zijn voor de Koninklijken. De Madrilenen wonnen eerder deze week overtuigend van Liverpool en hebben daarmee de basis gelegd voor een plaatsing voor de halve finale van de Champions League. Toch heeft Barcelona het voordeel dat het géén zware midweekse wedstrijd in de benen heeft. El Clásico is dus hét ideale moment voor de Catalanen om directe concurrent Real Madrid een mokerslag uit te delen. Zeker nu ook nog eens aanvoerder Sergio Ramos ontbreekt bij de thuisploeg. 

Begin mei volgt een wedstrijd tegen koploper Atlético Madrid. De rojiblancos draaien een merkwaardig seizoen. Hoewel zij nog altijd koploper zijn, is die eerste plek allang niet meer zo stevig als pak hem beet enkele weken terug. Ze voelen de hete adem van FC Barcelona en Real Madrid in hun nek. Met de huidige vorm van Barça en de recente zwakke resultaten van Atléti zou dit zomaar eens dé kans kunnen zijn voor de Catalanen om voorgoed af te rekenen met de concurrentie. 

4 – Messi’s laatste kunstje

Al enkele seizoenen was een langer verblijf van Lionel Messi een vraagteken. Telkens besloot hij toch te blijven. Nu gaf hij eerder dit seizoen al met de nodige bombarie aan dat hij niet gaat bijtekenen. FC Barcelona verliest misschien wel zijn grootste icoon uit de clubgeschiedenis aan een aflopend contract. Waar Messi heen gaat is nog maar de vraag. Een ding is zeker, de Argentijn zal kosten wat kost dit jaar zijn Barca-tijdperk af willen sluiten met een landstitel. We gaan dus nog interessante weken tegemoet. 

FC Barcelona in een vol Camp Nou

Het is vooralsnog niet alleen op voetballend gebied een tegenvallend seizoen voor FC Barcelona. Ook het gebrek aan aanwezige fans tijdens thuiswedstrijden lijkt de club op te breken. Al met al is dat gelukkig een probleem dat in de nabije toekomst opgelost lijkt te worden. Alles wijst erop dat het coronavirus beetje bij beetje beter in bedwang gehouden kan worden. Vanaf volgend seizoen dus naar alle waarschijnlijkheid gewoon weer een vol Camp Nou tijdens thuisduels van FC Barcelona. Wil jij erbij zijn? Dat kan! Boek je voetbalreis inclusief hotelovernachting(en), retour vliegtickets een wedstrijdkaarten bij Voetbalreizen.com!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *