3 redenen waarom een personal trainer opleiding een goed idee is

Als jij erover nadenkt om een personal trainer opleiding te gaan volgen, dan vraag je je misschien af waarom je dat nog moet doen. Je bent al fit, je weet alles over trainen en over de verschillende methodes. Daarnaast heb je al een aantal mensen in je omgeving geholpen bij het halen van hun fitness goals. Officieel heb je geen diploma nodig om een personal trainer te worden en kun je direct aan de slag. Toch is het altijd verstandig om een personal trainer opleiding te volgen. Hier lees je 3 redenen waarom het volgen van een personal trainer cursus de beste keuze voor jou is.

  1. Een personal trainer opleiding voor veiligheid

Bij een personal trainer opleiding leer je meer dan alleen hoe je mensen helpt om fitter te worden. Je leert over de anatomie van het lichaam, over wat je moet doen bij blessures en over hoe je mensen op verschillende manieren kunt helpen. Het is niet zo dat je alleen jezelf als voorbeeld kunt nemen, want iedereen is anders. En wat gebeurt er als iemand last van zijn rug heeft en de oefeningen die hij doet het erger maken? Tijdens de opleiding krijg je begeleiding, leer je over blessures en moet je een aantal uren als personal trainer werken om het diploma te krijgen. Een personal trainer opleiding geeft jou zekerheid en de beste basis om verschillende soorten klanten echt persoonlijk te kunnen begeleiden.

  1. Meer klanten met een diploma

Als je als freelance personal trainer aan het werk gaat, dan is een diploma een groot voordeel. Het is dan jouw verantwoordelijkheid om klanten binnen te halen. Om dat te doen moet je kunnen laten zien dat je veel kennis hebt en dat je anders bent dan de andere personal trainers in jouw omgeving. Iemand met een personal trainer opleiding zal bij de meeste potentiële klanten voorrang krijgen. Als ze je via je website hebben leren kennen, is het een stukje extra zekerheid die ze ergens anders niet krijgen. Ook als je bij een sportschool wilt gaan werken, vind je sneller een baan als je een diploma kunt laten zien. Het geeft aan dat je de kennis en ervaring hebt om echt als een personal trainer aan de slag te gaan.

  1. Je kunt een specialisme ontwikkelen

De derde reden waarom het volgen van een personal trainer opleiding verstandig is, is omdat je je hiermee kunt specialiseren in een bepaald vakgebied of probleem. Een personal trainer met een specialisme kan meer geld vragen en heeft een duidelijke doelgroep om zich op te richten. Dat levert vaak meer werk op, ook al is het aantal mensen dat je bereikt kleiner. Kies ervoor om mensen die revalideren te trainen, om vrouwen in de overgang te trainen of om mensen te helpen die willen afvallen. De mogelijkheden zijn groot en met een specialistische personal trainer opleiding ontwikkel je een niche waarin jij uitblinkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *